BHP.pl Moje konto  
  Katalog » materiały szkoleniowe » podręczniki » KaBe Moje konto     
Kategorie
książki (283)
programy komputerowe (89)
filmy / prezentacje / plakaty (99)
druki (81)
materiały szkoleniowe (188)
» instruktaże (52)
» podręczniki (134)
» prezentacje (1)
» testy (1)
instrukcje stanowiskowe (1039)
znaki bhp (374)
Producenci
Szukaj
Wyraz(y):
Przedział cenowy:
do
Kategoria:
Zaawansowane
Informacje
Regulamin sklepu
Dostawa, płatność, zwroty
Napisz do nas
O nas
Warunki reklamy w sklepie
Mapa Sklepu
Katalog produktów
Kontakt
e-mailsklep@bhp.pl
FAXfax 58 333 45 73
Teltel. 58 56 232 37
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 1 Gość
 online.
Informacje o produkcie
Poradnik kelnera
Kliknij, aby powiększyć
Numer katalogowy KaBe
Producent KaBe, Krosno
Cena brutto: 20,03 zł
Zamawiana ilość:  
Opis produktu

W książce zebrano wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.


Spis treści

1. Zasady obsługi klientów

1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów

2. Obsługa gości

2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje

3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego

3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce

4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości

4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski

5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej

6. Karty menu

7. Podawanie potraw

7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny

8. Aspekty prawne pracy kelnera

8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP

Słowniczek 

Autor: Beata Jaracz, Halina Szpiłyk
Liczba stron: 83
Oprawa: kolorowa, foliowana
Wydanie: 1, 2011
Data dodania produktu: 28 luty 2014.
» Kliknij, aby pobrać opis w formacie PDF Kliknij, aby pobrać opis w formacie PDF
» Informuj mnie o aktualizacjach Poradnik kelnera
» Napisz recenzję tego produktu!
» Zadaj nam pytanie...
Poprzedni produkt Produkt 120 z 134 w kategorii podręczniki Następny produkt
Koszyk
... jest pusty
Zaloguj się
E-mail:
Hasło:


Bezpieczne logowanie

Nowy użytkownik

Zapomniałeś hasło?
Reklama
PENTA Soft - programy komputerowe dla bhp
Nowości
Podręczny słownik BHP dla praktyków ...
Podręczny słownik BHP dla praktyków ...

48,00 zł

Zobacz wszystkie
  23 wrzesień 2019     8743769 wywołań od 11 maj 2007