BHP.pl Moje konto  
  Katalog » książki » HACCP / GMP / GHP » ODDK - HAC446 Moje konto     
Kategorie
książki (349)
» bhp (54)
» prawo (kodeksy, przepisy) (74)
» zarządzanie bezpieczeństwem (3)
» profilaktyka (11)
» regulaminy - instrukcje (18)
» ochrona przeciwpożarowa (8)
» HACCP / GMP / GHP (55)
» ryzyko zawodowe (8)
» ergonomia (3)
» choroby zawodowe (6)
» wypadki (8)
» czynniki szkodliwe (16)
» ochrony (1)
» wydawn. elektroniczne - e-booki (80)
» kalendarze (4)
programy komputerowe (91)
filmy / prezentacje / plakaty (100)
druki (81)
materiały szkoleniowe (193)
instrukcje stanowiskowe (1039)
znaki bhp (374)
Producenci
Szukaj
Wyraz(y):
Przedział cenowy:
do
Kategoria:
Zaawansowane
Informacje
Regulamin sklepu
Dostawa, płatność, zwroty
Napisz do nas
O nas
Warunki reklamy w sklepie
Mapa Sklepu
Katalog produktów
Kontakt
e-mailsklep@bhp.pl
FAXfax 58 333 45 73
Teltel. 58 56 232 37
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 1 Gość
 online.
Informacje o produkcie
Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Kliknij, aby powiększyć
Numer katalogowy ODDK - HAC446
Producent ODDK, Gdańsk
Cena brutto: 60,90 zł
Zamawiana ilość:  
Opis produktu
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności” itp.? Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomego działania.
Pierwszy poziom kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności obowiązany jest zapewnić przedsiębiorca w ramach kontroli wewnętrznej (samokontroli), natomiast urzędowa kontrola sprawowana przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej tworzy drugi poziom kontroli.
Książka stanowi dla przedsiębiorców sektora spożywczego praktyczną pomoc w interpretacji przepisów prawa żywnościowego. Wybrane zagadnienia, budzące najwięcej wątpliwości co do obowiązujących przepisów – odpowiedzialność, obowiązki, wymogi higieny – zostały przywołane i skomentowane w sposób przystępny dla każdego Czytelnika.
Autor: Barbara Jackiewicz
Liczba stron: 84
Data dodania produktu: 07 listopad 2008.
» Kliknij, aby pobrać opis w formacie PDF Kliknij, aby pobrać opis w formacie PDF
» Informuj mnie o aktualizacjach Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
» Napisz recenzję tego produktu!
» Zadaj nam pytanie...
Poprzedni produkt Produkt 54 z 55 w kategorii HACCP / GMP / GHP Następny produkt
Koszyk
... jest pusty
Zaloguj się
E-mail:
Hasło:


Bezpieczne logowanie

Nowy użytkownik

Zapomniałeś hasło?
Reklama
PENTA Soft - programy komputerowe dla bhp
Nowości
Kalendarz księgowo-kadrowy 2018
Kalendarz księgowo-kadrowy 2018

49,20 zł

Zobacz wszystkie
  24 luty 2018     7761693 wywołań od 11 maj 2007